Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gimp czy PhotoShop

Scyzors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy do robienia sygnatur, awatarów jest lepszy gimp czy photoshop? Z góry dziękuje za odpowiedź i daje lajki za sensowne wypowiedzi.

Opublikowano

Możesz pobrać triala. Na dodatek, jeżeli dobrze się orientuje, to wersja cs2 jest darmowa już.

Na jednych stronach piszą, że za darmo, na innych, że nie. Do końca nie wiadomo jak z tym jest :p

GIMP jest podobny do PS, aczkolwiek ja wolę PS, wydaje mi się lepszy, łatwiejszy w obsłudze, ale jest płatny. Zaś GIMP jest za darmo. Jeżeli dopiero uczysz się tworzyć pracę to zacznij od GIMPa.

Opublikowano

Na jednych stronach piszą, że za darmo, na innych, że nie. Do końca nie wiadomo jak z tym jest :P

GIMP jest podobny do PS, aczkolwiek ja wolę PS, wydaje mi się lepszy, łatwiejszy w obsłudze, ale jest płatny. Zaś GIMP jest za darmo. Jeżeli dopiero uczysz się tworzyć pracę to zacznij od GIMPa.

Dlatego, zamiast zawracać sobie głowę przeglądaniem opinii na ten temat, wystarczy wejść na stronę Adobe:

https://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads

PS. Nie porównuj PS do GIMP'a :D Obydwa maja całkowicie inne przeznaczenie.

Opublikowano

Dlatego, zamiast zawracać sobie głowę przeglądaniem opinii na ten temat, wystarczy wejść na stronę Adobe:

https://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads

PS. Nie porównuj PS do GIMP'a :D Obydwa maja całkowicie inne przeznaczenie.

Nigdy nie robiłam w GIMP`ie, nawet nie interesowałam się tym programem, pobrałam go, zobaczyłam i zrezygnowałam. Pewno z przyzwyczajenia do PS. GIMP wydawał mi się być ciasny[?]

Ja tam jestem ZA Photoshop`em i Ci [założycielowi tematu] go polecam :)

Opublikowano

Dodam, że w gimpie musisz o wiele więcej klikać niż w photoshopie, aby otrzymać dany efekt.

Więc na razie spróbuj na trail wersji ps'a i oceń jak Ci się na nim pracuje, a potem kupuj.

1325621825-U261344.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...